Haarproblemen

Droog haar

De haren worden vaak droog omdat de talgklieren onvoldoende talg produceren, of door externe factoren zoals: de warmte van de haardroger, zout/chloor water, de zon of slechte verzorging. Het biologisch evenwicht is dan verstoord. Het haar wordt droog en broos. Het verliest zijn glans, elasticiteit en soepelheid. Het verandert van structuur, breekt of valt uit.

Behandeling van droog haar normaliseert de huid en herstelt haar natuurlijke functies . De talgafscheiding moet in dit geval verhoogd worden om de huid zijn beschermende functie terug te geven. Verzorgende producten zijn er tevens op gericht de vetzuren op de hoofdhuid aan te vullen en de verbindingen tussen de haarschubben (ceramides) te herstellen.

Fijn en/of gespleten haar
Fijn en gesleten haar wordt vaak broos wanneer er een tekort is aan vetten en eiwitten die nodig zijn voor zijn structuur. Dit gebeurt wanneer zijn schubben open staan en de vezel wordt aangetast.

Vaak is dit het gevolg van onvoldoende of verkeerde verzorging. De haarschubben vervullen hun beschermende functie niet meer. Fijn haar verliest dan zijn substantie en lijdt hier erg onder want zijn structuur is beschadigd. Zijn sterkte neemt af, zijn veerkracht verdwijnt, wordt slap, futloos en breekt tenslotte af.

Behandeling van fijn en gespleten haar is gericht op de noden van het haar. Met specifieke verzorgingsproducten wordt het haar versterkt en gerevitaliseerd . Hiermee krijgt het opnieuw elasticiteit, volume en houdbaarheid. De structuur van de haarschubben wordt opnieuw opgebouwd en het haar zal hierdoor sterker en zachter worden.

Voor vrijblijvend én deskundig advies

Scroll to Top