Haaranalyse

Polarisatie

De meest voorkomende vorm van een haaranalyse zal plaatsvinden met een polarisatiemicroscoop. Dit is een microscoop waarbij tussen de lichtbron en het object een polarisator is geplaatst. Hierdoor kunnen de verschillende details in het object (de haarwortel) beter van elkaar worden gescheiden. Deze polarisatie gaat door de atomen van alle stoffen die in het haar zitten en weerkaatsen het licht van het atoom. Blauw licht ontstaat bijvoorbeeld als er veel
mineralen in het haar aanwezig zijn. Met behulp van deze methode zijn wij in staat om onder andere de poreusheid van het haar vast te stellen.

Vitaliteitstest

Bij een vitaliteitstest worden de haarwortels door middel van specifieke vloeistoffen ingekleurd en onder de microscoop geanalyseerd. Door deze kleuring is het mogelijk om de groeisnelheid van het haar te beoordelen, de mate van keratinisatie vast te stellen en de verbindingen in de haaropbouw te controleren.

Identitest

Een identitest® stelt ons in staat om door middel van een drietal reageervloeistoffen een snelle en goede analyse van de toestand van de opperhuid te verkrijgen. Hierbij wordt het vetgehalte (of het ontbreken van sebum) en hydratatiegehalte (vocht) van de opperhuid gemeten. Dit stelt ons dan weer in staat om u een persoonlijke en de meest optimale behandeling te adviseren.

Dermo-posi-print

Om te toestand van de lederhuid te kunnen beoordelen, beschikken we over de dermo-posi print. Door middel van een huid iditentiprint, gemaakt van een elastische hars, kunnen we onder de microscoop de collageen- en elastinestructuren bestuderen. Op deze wijze is het mogelijk een “probleem” is de diepere huid te zien, zodat bij een behandeling rekening gehouden wordt met een probleem dat aan de opperhuid nog niet zichtbaar hoeft te zijn. Denk hierbij aan preventieve behandeling van huidveroudering, ontvochtiging, zonbeschadiging, enz.

Voor vrijblijvend én deskundig advies

Scroll to Top